Velký test autosedaček: Britax Römer opět boduje

Velký test autosedaček: Britax Römer opět boduje

Prestižní magazín dTest se na podzim roku 2018 zaměřil na autosedačky. Důkladným testováním prošlo dvanáct modelů z různých kategorií. Nejlepší hodnocení opět získaly autosedačky německé značky Britax Römer.


Autosedačky Britax Römer porotu oslnily především bezpečností. Jako jednu z nejbezpečnějších autosedaček na trhu v kategorii pro děti od jednoho do čtyř let redakce označila autosedačku Swingfix M i-Size (76%, hodnocení dobře).
V kategorii do 18 měsíců si první příčku rozdělily tři modely, dva z nich jsou z dílny Britax Römer. Jedná se o autosedačky Britax Römer Baby-Safe2 i-Size v kombinaci se základnou i-Size (76%, hodnocení dobře, 9580 Kč) a i-Size Flex (76%, hodnocení dobře, 9490 Kč). Z dalších značek pak získala stejně vysoké hodnocení pouze autosedačka Joie i-Level (76%, hodnocení dobře, 6790 Kč). Podrobné výsledky testu najdete ZDE.

léty ověřená kvalita

“Autosedačky Britax Römer patří dlouhodobě mezi nejbezpečnější na trhu. Je to především díky důslednému testování při vývoji všech modelů, které probíhá přímo v Německu v sídle firmy. Jsme rádi, že to potvrzují i tuzemské a zahraniční nezávislé testy,“ uvedl produktový manažer firmy Petr Horáček.

Autosedačky Britax Römer v letošním roce získaly skvělé hodnocení a první příčky v mnoha kategoriích také v testování největší automobilové asociace v Evropě ADAC.

Jaké jsou nejlépe hodnocené modely?

Swingfix M i-Size
Autoedačka SWINGFIX M i-SIZE je vhodná pro děti od 61 do 105 cm (3 měsíce až 4 roky). Díky tomu, že je na pevno umístěná v isofixové základně, se nemusíte bát, že byste autosedačku v autě špatně připoutali. Základna vám díky bezpečnostní signalizaci nedovolí udělat chybu.

Otáčení sedačky o 90° vám usnadní i připoutání dítěte, bez problémů můžete zkontrolovat, zda jste pás správně dopnuli.
Kromě bezpečnostních vlastností ohromila autosedačka porotu dTestu, ale také porotu ADACu svým moderním designem. Jízda s touto autosedačkou tak není jen bezpečná, ale i stylová.

Baby-Safe2 i-Size
BABY-SAFE2 i-SIZE byla navržena tak, aby vyhověla nové bezpečnostní normě ECE R129 (i-Size) a je vhodná pro novorozence a děti do 15 měsíců nebo 83 cm výšky. Dětská autosedačka je vybavena vložkou pro novorozence, která zajistí dodatečnou ochranu a pohltí energii v případě nárazu. Vložka může být odstraněna a hlavová opěrka lze přizpůsobit tak, aby poskytla více prostoru rostoucímu dítěti.

BABY-SAFE2 i-SIZE je vybavena patentovanou technologií polohy vleže, která je stejně bezpečná jako vzpřímená poloha v sedě. Díky FLEX BASE BABY-SAFE i-SIZE můžete polohu vleže ještě více přizpůsobit potřebám dítěte.

#NAVŠTIVTE NÁS NA INSTAGRAMU