Recenze maminky SMILE III: Městský design na terénních kolech

Recenze maminky SMILE III: Městský design na terénních kolech

Smile III byla láska na první pohled. Původně jsem na prodejnu přišla rozhodnutá, že koupím kočárek B Agile M. Líbil se mi jeho design i velká kola. Na prodejně mi ale předvedli novinku Smile III. Zkusila jsem se s ním projet a byla jsem nadšená. Byl lehoučký. A ta obří kola! Chvilku jsem váhala, zda ho pořídit, kvůli trošku vyšší ceně. Teď ho máme doma už měsíc a peněz rozhodně nelituji. Jaké jsou jeho hlavní výhody a co by mohlo být ještě lepší?

Výhody městského a terénního kočárku spolu v jednom kočárku

Hledala jsem sportovní kočárek pro svého rok a půl starého chlapečka. Od narození jsme jezdili s TFK, což byl super kočárek na výlety v přírodě. Byl ale hrozně těžký. Často jezdím z Brna do Prahy vlakem. Nástupy a výstupy byly dřina. Mým hlavním požadavkem na nový kočárek proto byla nízká váha, zároveň jsem ale Matyho nechtěla připravit o požitek z nedrncavé jízdy na pořádných kolech. Proto jsme z výběru vyřadili golfáče. 

Když jsem poprvé vyzkoušela Smile III, byla jsem nadšená právě z jeho váhy. Vypadá dost robustně, ale je fakt lehoučký. Super je i skládání a manipulace. Jsem docela drobná a zvládám to úplně bez problémů. 

Poutavý design

Smile III mě zaujal ještě před tím, než jsem se s ním poprvé projela. Nikdy se mi kočárky od Britaxu moc nelíbily, proto mě překvapil jeho moderní design a detaily jako je madlo z ekokůže nebo pěkné barvy látek. Ze začátku jsem nevěřila, že je to fakt Britax 🙂 Zaujalo mě taky, jak má úzkou konstrukci a zároveň je fakt robustní. 

Skvělé odpružení

Při každé vycházce si pochvaluji velká, nafukovací kola a odpružení podvozku a předních kol. Maty v kočárku sedí jak král, vůbec to s ním neháže, a to ani v hodně hrbolatém terénu. Kvalitní kola a podvozek ocení i maminky malých miminek, které budou mít na podvozku korbičku. Když jsou kola nekvalitní, novorozenci v kočárku skáčou ze strany na stranu, což by mě docela děsilo. Super je, že si sportovní sedačku můžeme otočit po i proti směru jízdy. 

Náš chlapeček je docela velký, jsem proto ráda za extra dlouhou zádovou opěrku. Ta má 48 centimetrů. To, že se dá polohovat, stejně jako opěrka na nohy, beru už jako samozřejmost u kočárků v této cenové kategorii.

Funkční NÁŠLAPNÁ brzda

Jediné, co mi u kočárku TFK přišlo lepší než u Smile III, tak brzda. TFK měl ruční brzdu přímo na rukojeti, což bylo při jízdě z kopce v terénu velmi pohodlné. Smile III má klasickou nášlapnou brzdu. Jako výhodu aspoň beru, že se při jejím používání neničí boty, což je u Britaxu novinka.

Super pro miminko i většího rošťáka

Původně jsem chtěla pořídit pouze sportovní kočárek. Smile III ale bylo výhodnější pořídit v kombinaci i s korbou pro miminko. Vzhledem k tomu, že máme doma zatím jednoho prcka a dalšímu se nebráníme, pořídili jsme nakonec rovnou dvojkombinaci 🙂 

Korbičku tedy zatím nemám úplně odzkoušenou, ale vypadá prostorná. Líbí se mi i indikátory značící její správné uchycení. Ideální pro roztržité maminky.

Pokud hledáte pěkný, lehký, skladný a zároveň terénní kočárek, Smile III doporučuji já i Matěj. Jak říká výrobce: „S úsměvem jde všechno líp.“ 🙂

Autorkou je maminka Anička 

Pokud by vás zajímala recenze na kočárek B Agile M, který měla maminka Anička původně v merku. Koukněte se na video recenzi zde: https://britax-roemer.blog/videa/

#NAVŠTIVTE NÁS NA INSTAGRAMU