Jak vybrat nejbezpečnější autosedačku: Proč je bezpečnost na prvním místě

Jak vybrat nejbezpečnější autosedačku: Proč je bezpečnost na prvním místě

V roce 2023 si vysloužila absolutní vítězné ocenění ve své kategorii autosedačka DUALFIX M PLUS od německé značky Britax Römer, díky svému celkovému hodnocení 2,3 (dobré) od německé značky Britax Römer.

Co hodnotí ADAC při testování autosedaček

Nezávislá organizace ADAC se při testování autosedaček zaměřuje na několik klíčových oblastí, které rozhodují o tom, jak bezpečná a užitečná autosedačka je. Mezi tyto faktory patří:

  • Bezpečnost: jak dobře autosedačka chrání dítě při nehodě.
  • Manipulace: jak snadné je instalovat a používat autosedačku.
  • Komfort: jak pohodlná je autosedačka pro dítě.
  • Nebezpečné látky: jaké materiály byly použity při výrobě autosedačky a zda obsahují nějaké potenciálně škodlivé chemikálie.

Co dělá z autosedačky DUALFIX M PLUS krále v bezpečnosti

DUALFIX M PLUS od Britax Römer je skvělým příkladem autosedačky, která exceluje ve všech hodnocených oblastech:

  • Bezpečnost: DUALFIX M PLUS získal hodnocení „velmi dobré“ (1.5) v kategorii vedení pásu, což znamená, že autosedačka poskytuje vynikající ochranu dítěti při nehodě.
  • Manipulace: Autosedačka má pohyblivé sedadlo a nastavitelnou velikost, což získalo hodnocení „velmi dobré“ (1.4). 
  • Komfort: S „velmi dobrým“ (1.0) hodnocením v kategorii prostoru pro dítě je DUALFIX M PLUS velmi pohodlnou autosedačkou. ADAC při testování prostoru zohledňuje nízké riziko zranění při nárazu a v tomto ohledu si DUALFIX M PLUS vede velmi dobře.
  • Nebezpečné látky: Autosedačka získala hodnocení „velmi dobré“ (1.0) za použití bezpečných materiálů.

Ověřené bezpečí i pro větší děti

Pokud hledáte autosedačku pro větší děti (100-150 cm), pak je nejbezpečnější volbou Britax Römer Kidfix i-Size s hodnocením bezpečnosti 1.7. Žádná jiná autosedačka za celou dobu existence ADAC toto hodnocení ve své kategorii nepřekonala!

Zaručené bezpečí na každé cestě díky:

  • Pokročilá ochrana proti bočnímu nárazu – SICT – Minimální vzdálenost autosedačky od auta snižuje sílu nárazu až o 40%. Bočnice se deformují, aby pohltily energii, než zapůsobí na dítě.
  • SecureGuard – K ochraně zranitelné břišní části až o 35%. SecureGuard přidává dodatečný čtvrtý kotevní bod k tří bodovému bezpečnostnímu pásu a zajišťuje tak jeho správné vedení, protože bezpečnosti není nikdy dost.
  • XP PAD – Pěnová podložka na pás auta, která dokáže odvést až 30% energie působící na krční páteř, hlavu a hrudník dítěte v případě čelního nárazu a zároveň pás změkčuje, aby byla jízda vždy maximálně pohodlná. 

Při výběru autosedačky je důležité se zaměřit na bezpečnost před ostatními faktory. I když může být pohodlné mít autosedačku, která je snadno nastavitelná a pohodlná, tyto výhody nemají význam, pokud autosedačka nedokáže dobře chránit vaše dítě. Bezpečnost by měla být vždy na prvním místě.

#NAVŠTIVTE NÁS NA INSTAGRAMU