Jak správně pečovat o autosedačku a udržet ji čistou?

Jak správně pečovat o autosedačku a udržet ji čistou?

Spoustu rodičů dá za pravdu, že udržení čisté autosedačky je s malými dětmi náročné. Nečistoty nemusí vznikat jen z jídla či vylitého pití, někdy stačí i drobná nehoda nebo nevolnost, kdy včas nezastavíte a pohroma ve formě špinavé, a ne příliš voňavé autosedačky, je na světě. 

Čistá autosedačka je důležitá nejen z estetického hlediska, ale také pro zdraví malého pasažéra. Špinavý potah je totiž přímo rájem pro množení bakterií a plísní, které mohou způsobit různé alergie a kožní vyrážku. Proto je důležité věnovat autosedačce i celkovému interiéru auta náležitou péči a nepodceňovat jejich údržbu.

Skvrny se snažte očistit co nejdříve

Na malé skvrny postačí mýdlová voda nebo vlhčené ubrousky, které dnes už patří k „povinné výbavě” každého rodiče. Čím dříve skvrnu odstraníte, tím snadněji ji vyčistíte. Zaschlé a starší skvrny pak vyžadují více práce a není zaručené, že se vám je podaří úplně vyčistit. V případě, že chcete použít nový čisticí prostředek, je dobré ho vyzkoušet na méně viditelném místě, abyste měli jistotu, že nepoškodí barevnost materiálu.

Autosedačka by se měla čistit pravidelně

Pravidelné vysávání autosedačky a jejího okolí je neméně důležité, odstraníte tím prach, drobky i další nečistoty.

Praní potahů autosedačky

Autosedačky Britax Römer mají snadno snímatelné potahy, které lze prát v pračce při teplotě 30 °C v programu pro jemné nebo ruční praní. Vždy dodržujte pokyny uvedené na etiketě pro praní potahu nebo v návodu k použití vašeho modelu autosedačky. Po vyprání nechte potah proschnout volně. Použití sušičky se příliš nedoporučuje, protože může dojít k tomu, že se potah srazí a nejde pak navléknout zpátky.

I plastové části autosedačky potřebují péči

Nezapomeňte také na čištění kostry autosedačky. Nejprve ji vysajte a poté očistěte hadříkem s mýdlovou vodou, v případě většího znečištění ji osprchujte pod proudem vody. Zaměřte se na mezery a různé záhyby, kde se nečistoty nejvíce hromadí a jejichž čištění je náročnější. Důležité je pak nechat kostru autosedačky důkladně vyschnout.

Drobným nečistotám se dá předcházet i zvolením potahů

Drobným nečistotám můžete předcházet použitím potahu. Britax Römer nabízí na některé své modely letní potahy, které nejenže zabraňují pocení, ale chrání i před nečistotami a opotřebením.

Správná údržba a čištění autosedaček prodlouží jejich životnost a také zajistí pohodlnější a zdravější prostředí pro vás a vaše dítě.

#NAVŠTIVTE NÁS NA INSTAGRAMU