Tipy na letní cestování s dítětem v autosedačce: Jak zabránit přehřívání a na co vše si dát pozor

Tipy na letní cestování s dítětem v autosedačce: Jak zabránit přehřívání a na co vše si dát pozor

Léto přináší nejen radostné chvíle na dovolené, ale také výzvy spojené s cestováním s dětmi v autosedačce. Vysoké teploty mohou způsobit přehřívání dítěte, což může vést k jeho nepohodlí nebo dokonce zdravotním problémům. Naše tipy vám pomohou zajistit bezpečné a pohodlné cestování pro vaše dítě v horkých letních dnech.

Desatero bezpečného cestování během horkých letních dnů:

1. Plánování cesty v chladnějších částech dne: Pokud je to možné, vydejte se na cestu brzy ráno nebo pozdě večer, kdy jsou teploty nižší a sluneční záření není tak silné.

2. Lehké a prodyšné oblečení: Dítě oblékejte do lehkého, prodyšného oblečení, které umožňuje pokožce dýchat. I kšiltovky a kloboučky před jízdou raději odložte.

3. Připravte zábavu: Rodičovství je také hodně o plánování a předvídání různých situací, které mohou během cesty nastat. Připravte si oblíbené hračky, knihy nebo tablet s pohádkou, aby se malý cestovatel během cesty nenudil a samotná cesta proběhla v co největší pohodě a bez zbytečného stresu.

4. Sluneční clony a stínítka: Ne vždy se dá umístit autosedačka mimo sluneční záření, posloužit pak mohou různá stínítka nebo sluneční clony na okna, které znemožňují, aby se přímé sluneční paprsky dostaly na citlivou pokožku dítěte. Zároveň pomáhají výrazně snížit teplotu uvnitř auta.

5. Ochranný kryt na autosedačku: Pokud necháváte auto zaparkované venku a bojíte se, že autosedačka bude rozpálená od slunce, může být ochranný kryt skvělým řešením. Tento kryt se snadno nasazuje na celou autosedačku a účinně odráží sluneční paprsky, čímž zabraňuje přehřívání sedačky.

6. Zajištění dostatek tekutin: Dítě by mělo mít dostatek tekutin. Dehydratace může zhoršit účinky přehřívání, proto je dostatečná hydratace naprosto klíčová.

7. Pravidelné přestávky: Během dlouhých cest je důležité dělat pravidelné přestávky, aby se dítě mohlo protáhnout a osvěžit. Tím také umožníte, aby se autosedačka vyvětrala a zchladila.

8. Optimální teplota v autě: Klimatizace může být dobrý sluha, ale zlý pán. Měla být vždy nastavena maximálně o 6 stupňů nižší než je venkovní teplota vzduchu. Také je dobré ohlídat, aby proud chladného vzduchu nesměřoval přímo na dítě.

9. Nikdy nenechávejte dítě samotné v autě: A to ani na krátkou chvíli. Teplota v autě může rychle stoupnout a představovat vážné nebezpečí.

10. Sledujte zdravotní stav dítěte: Všímejte si příznaků nepohody nebo přehřátí, jako je nadměrné pocení, únava, nevolnost nebo podrážděnost, a v případě potřeby okamžitě reagujte.

Ventilační systém u autosedaček

Pohodlí dítěte během letního dobrodružství můžete umocnit i správnou volbou autosedačky. Naše oblíbené autosedačky Baby-Safe Pro a Kidfix i-Size jsou vybaveny pokročilým ventilačním systémem, který zajišťuje efektivní cirkulaci vzduchu. Díky ventilačním otvorům se dítě v autosedačkách méně potí, což přispívá k jeho komfortu a klidnější, bezpečnější jízdě.

Užijte si bezstarostnou jízdu s našimi autosedačky Britax Römer a nezapomínejte, že zajištění optimálních podmínek a správné teploty je důležité pro příjemné a bezpečné cestování v létě. 

#NAVŠTIVTE NÁS NA INSTAGRAMU