Test ADAC 2024: Jak dopadly autosedačky Britax Römer?

Test ADAC 2024: Jak dopadly autosedačky Britax Römer?

Ve spolupráci s Stiftung Warentest provádí ADAC dvakrát ročně testování nejnovějších dětských autosedaček dostupných na trhu a těch, které byly od posledního testu přepracovány. Výsledky těchto testů jsou zveřejňovány vždy koncem května a října.

Test ADAC se skládá z testu bezpečnosti (50 %), servisu (40 %), ergonomie (10 %) a znečišťujících látek. 

Bezpečnost při nehodě: Tento test zahrnuje simulace nehod v případě čelního a bočního nárazu, měření síly nárazu a jaké přetížení pak působí na figurínu, která simuluje dítě.

Manipulace: Jen správně nainstalovaná sedačka dokáže dítě ochránit v případě nehody. Proto se tento test zahrnuje hodnocení jednoduchosti instalace, aby se zajistilo, že rodiče dokážou sedačku jednoduše a správně používat. Počet montážních kroků by měl být co nejmenší a celá instalace intuitivní. 

Ergonomie: Dítě by mělo v sedačce sedět pohodlně, být správně připoutané a mít možnost si přizpůsobit nastavení autosedačky, aby jednotlivé bezpečnostní prvky mohly plnit svůj účel. 

Škodlivé látky: Potahy a celkově materiály autosedaček jsou testovány na obsah škodlivých látek, které by mohly být nebezpečné pro dítě. Tato zkouška může mít maximálně jen „uspokojivý“ výsledek testů. Pokud je zjištěno překročení dané normy, autosedačka automaticky obdrží negativní hodnocení.

Zpracování a čištění: Testuje se také jak se autosedačka udržuje, čistí nebo jak snadno se sundávají potahy.

Z jednotlivých výsledků těchto testů vychází pak celková známka. Není ale ani tak důležité, jakou výslednou známku má testovaná autosedačka, ale jak dopadly výsledky bezpečnosti a chemické složení látek, protože ergonomie a celková obsluha autosedačka je čistě subjektivní záležitost.

Které naše autosedačky prošly testem ADAC 5/2024? 

HI-LINER: Vítěz testu Adac 5/2024

Autosedačka Hi-Liner se stala vítězem v hodnocení bezpečnosti se známkou 2,1 ve své kategorii 100-150 cm. V testu zaměřeném na znečištění látek obdržela nejvyšší možnou známku 1,0.

Hi-Liner nabízí ten nejlepší poměr cena/výkon. Rodiče u ní oceňují také její kompaktní rozměry, díky kterým lze do většiny automobilů umístit tři sedačky vedle sebe.


KING PRO: Naše nejuniverzálnější autosedačka

Testována byla i naše oblíbená autosedačka pro děti do 105 cm, která v testu obstála velmi dobře, se známkou v bezpečnosti 2,9. Stejně jako Hi-Liner získala nejlepší hodnocení v testu znečištění látek 1,0. 

King Pro vyniká svou univerzálností, protože pasuje prakticky do každého auta pomocí tříbodového bezpečnostního pásu. Pokud máte více aut v rodině a často autosedačku přemisťujete, je pro vás King Pro ideálním řešením, díky její lehké instalaci a stabilní poloze v jakémkoliv autě. 


Kidfix i-Size: Stále nepřekonatelný se svojí známkou 1,7 v bezpečnosti

I když autosedačka Kidfix i-Size nebyla v letošním roce testována, v říjnu 2022 získala hodnocení 1,7 za bezpečnost, což z ní stále dělá absolutního vítěze ve své kategorii 100-150 cm. Toto hodnocení dosud žádná jiná autosedačka nepřekonala. Kromě vynikající bezpečnosti byla také oceněna za snadnou manipulaci a výbornou ergonomii.

Kidfix i-Size je naší nejoblíbenější a nejbezpečnější autosedačkou pro děti od 3 let. Díky svým bezpečnostním prvkům, ergonomicky tvarovanému sedáku a ventilačním otvorům na zadní straně, je ideální volbou pro rodiče, které chtějí pro své dítě to nejlepší.

Vydejte se na cestu s důvěrou v bezpečnost a kvalitu našich produktů a užívejte si každou cestu bez starostí

#NAVŠTIVTE NÁS NA INSTAGRAMU