Autosedačky 105 až 150 cm: Porostou opravdu s vaším dítětem?

Autosedačky 105 až 150 cm: Porostou opravdu s vaším dítětem?

vybírejte autosedačku důkladně

KIDFIX i-Size je jediná autosedačka na trhu splňující bezpečnostní normu i-Size až do 150 cm. Modely jiných značek poslouží pouze do 135 centimetrů. Můžete si to sami ověřit ve vlastním autě. Ve většině aut vám autosedačky z kategorie 105 až 150 cm nepůjdou nastavit do polohy vyšší než 135 cm. KIDFIX i-Size lze v každém autě nainstalovat až do 150cm.

V dnešní době jsme zvyklí nakupovat většinu produktů online. U autosedaček ale doporučujeme vynaložit větší energii a před koupí si vytipované modely zajít vyzkoušet do autorizované prodejny. Vezměte s sebou i dítě, které v sedačce bude jezdit. Jedině tak budete mít jistotu, že vybraná autosedačka bude opravdu perfektně sedět ve vašem autě a dítě se v ní bude cítit bezpečně.

Bezpečně až do 150 cm. opravdu?

KIDFIX I-SIZE pohodlně a bezpečně až do 150 cm.

Autosedačky pro větší děti v kategorii 15 až 36 kg se kupují s tím, že by měly sloužit několik let. Rodiče často sedačku zkouší pouze v nastavení pro menší děti. Důležité je ale vyzkoušet přímo ve svém voze vysunout hlavovou opěrku do maximální polohy. Jedině tak rodiče budou mít jistotu, že autosedačku bude možné používat až do výšky 150 cm. U většiny modelů totiž není možné přímo v autě hlavovou opěrku vysunout výš než do 135 cm. „Velmi často se stává, že ji nelze zvednou výš kvůli tomu, že jí překáží střecha nebo sloupek. Tento problém se netýká jen malých vozů, ale i větších rodinných MPV (např. Renault Grand Scénic). Rodiče tak potom nemají jinou volbu, než přejít právě na podsedák,“ vysvětluje produktový manažer Britax Römer Petr Horáček.

Zapomeňte na podsedák

Podsedák ale bezpečnostní experti nedoporučují používat ani v pozdějším věku dítěte. Nejsou schopny zaručit správné vedení bezpečnostního pásu, a mohou tak představovat riziko při čelních nárazech i ve velmi malých rychlostech.

Jediná na trhu

Řešení přináší nový KIDFIX i-Size. „Jeho tvar je navržen tak, aby bylo možné využít autosedačku v celém jejím rozsahu v každém autě. Jak už název i-Size napovídá, splňuje novou normu i-Size ECE R129, což by nebylo nic výjimečného, protože tuto normu uvádí výrobci také dalších autosedaček v kategorii, KIDFIX i-size je ale v roce 2021 jediný model, který tuto normu splňuje až do 150 cm. Ostatní modely tuto normu splňují pouze do 135 cm dítěte,“ upozorňuje Horáček.

Jak zjistit, jakou normu autosedačka splňuje?

Stačí si porovnat oranžové homologační štítky na autosedačkách. U většiny modelů uvidíte zmínku o nejnovější normě i-Size, ale většina autosedaček ji má rozdělenou na dvě části:

i-Size booster seat 100cm-135cm a Specific vehicle booster seat 135cm-150cm

Kdežto Kidfix i-Size má označení i-Size booster seat 100cm-150cm

KIDFIX i-Size pohodlnější a bezpečnější

Díky použití moderních materiálů, mnoha hodinám simulací a crash testů Britax Römer vyrobil autosedačku lehčí, kompaktnější, a přitom ještě bezpečnější. Díky použití speciálních materiálů je konstrukce udělaná tak, aby šlo umístit tři autosedačky do auta vedle sebe.

I když jsou vnější rozměry autosedačky menší, prostor pro dítě se zvětšil. Navíc došlo k rapidní změně sedací části. Tato změna nemusí být na první pohled patrná, ale když se na samotné sezení zaměříme, zjistíme, že je sedák směrem k zádové opěrce více sklopený a v oblasti pro kolena se svažuje dolů. Předchází se tak „odkrvení“ a nepříjemným pocitům v nohách i na delších cestách. Sedák autosedačky tak imituje svým sklonem sedadla v luxusních vozidlech.

Nově byly přidány ventilační otvory, aby se předešlo nadměrnému pocení a nepohodlí v horkých dnech.

Boční ochrana Sict prošla inovací a díváme se tak na zcela nový systém, který je speciálně navržen tak, aby při bočním nárazu došlo k jeho totální destrukci, což zajistí maximální pohlcení energie nárazu, tak aby došlo k co nejmenšímu ohrožení zdraví dítěte.

Britax Römer chrání nejen vaše děti ale také  naši planetu

Hlavním materiálem použitým na potahy nových autosedaček je recyklovaný polyester, který je ze 100 % vyrobený z recyklovaných PET lahví. Udržitelné materiály jsou použité také ve výplních autosedaček. Nově také používáme rozložitelné sáčky a krabice na obaly.

Tím, že se autosedačky vyrábí v Evropě, snažíme se snižovat uhlíkovou stopu.

UDRŽITELNOST je jednou z našich hlavních hodnot pro rok 2022.

#NAVŠTIVTE NÁS NA INSTAGRAMU