Je úplně jedno, jakou máte autosedačku, pokud ji budete používat špatně.

Je úplně jedno, jakou máte autosedačku, pokud ji budete používat špatně.

V případě autonehody může právě autosedačka rozhodnout, o životě vašeho dítěte.
V současné době se na sociálních sítích množí skupiny, kde rádoby odborníci radí s výběrem dětských autosedaček nic netušícím maminkám. Ty jim ve víře, že dělají pro své děti to nejlepší věří a na základě jejich chybných rad, riskují, že v případě nehody nebude autosedačka správně fungovat.
Z pozice odborníka na dětské zboží s mnohaletou tradicí, jsme se rozhodli natočit toto video, abychom uvedli řadu dezinformací a „mýtů“ na pravou míru dříve, než se stane tragédie.

Chápeme, že je těžké se v množství autosedaček orientovat, a proto jsme pro vás k videu sepsali pár základních pravidel: 

  1. Vždy postupujte přesně podle návodu dané autosedačky.
  2. Nikdy do dětské autosedačky nevkládejte jiné vložky, než jsou výrobcem určené k této konkrétní autosedačce.
  3. Při autonehodě ve vyšší rychlosti než 10km/h autosedačku vyměňte. I když se zdá být naprosto nepoškozená, může mít mikroskopické poškození, které zapříčiní, že v případě další autonehody už autosedačka nesplní svůj účel.
  4. Otevřená hlavová opěrka, kde děťátko může pohybovat hlavou, snižuje riziko poranění krční páteře při nehodě. Je to snadné jako facka. Doslova. Když budete stát u zdi a dostanete facku, hlavou narazíte do zdi v plné síle. Když ale k protinárazu nedojde, sníží se energie a předchází se nárazu. Dává to smysl, že ano?
  5. Systém ISOFIX snižuje riziko špatné instalace autosedačky do auta.

A nejdůležitější rada ze všech: Dětskou autosedačku si kupujete proto, aby bylo vaše děťátko při cestách autem v bezpečí. I když si koupíte tu nejbezpečnější autosedačku na světě, pokud ji nebudete používat správně, je k ničemu.

Je nám jasné, že teď máte všeho plnou hlavu. Od toho jsou ale na trhu specialisté, kteří vám s výběrem poradí. Zajímejte se o to, jak dlouho je prodejce na trhu, jak si doplňuje vzdělání, jak širokou nabídku autosedaček má, protože budete potřebovat srovnat mezi sebou více modelů od různých výrobců. Důležité je také vyzkoušet, jak sedačka bude vyhovovat vašemu miminku a také, jak pasuje do vašeho auta. 

Přejeme vám hodně štěstí při výběru.

#NAVŠTIVTE NÁS NA INSTAGRAMU