Autosedačka DUALFIX 2 R je vítězem testu ADAC

Autosedačka DUALFIX 2 R je vítězem testu ADAC

Firma Britax Römer opět potvrdila svou pozici lídra v bezpečném cestování dětí. V prestižním, nezávislém testování významné německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest a německého motoristického klubu ADAC získala nejlepší hodnocení v kategorii 0 – 18 Kg autosedačka Britax Römer DUALFIX 2 R. Porotci ji ohodnotili známkou 2.4, což bylo nejlepší skóre v dané kategorii. Podívejte se, čím je sedačka zaujala.

Hlavní přednosti DUALFIX 2 R

Autosedačka DUALFIX 2 R

DUALFIX 2 R patří do kategorie sedaček, které lze otáčet o 360°. Rodiče proto ocení velmi snadné a maximálně bezpečné usazování dítěte do auta. Díky nástupní poloze si totiž můžou pohodlně zkontrolovat, zda jsou pásy správně dotažené a vše je, jak má být. Výhodou je také to, že autosedačku lze od 15 ti měsíců dítěte vozit po i proti směru jízdy.

Sedačka lze používat od narození bez novorozenecké vložky. Dětem vydrží až do 18 Kg, přibližně 4 let. Do auta se instaluje pomocí isofixu. 

Je to skvělá volba, pokud hledáte bezpečnou autosedačku ve střední cenové kategorii. Porotav testu vyzdivhla kromě vysoké bezpečnosti také velmi dobrou kvalitu všech použitých materiálů.

  • Nízké riziko zranění při čelním nárazu
  • Nízké riziko zranění při bočním nárazu
  • Dobře vedené bezpečnostní pásy
  • Autosedačka je ve vozidle velmi stabilní
  • Snadné připoutání dítěte
  • Srozumitelný návod a výstražné štítky
  • Dobré čalounění a prostor
  • Dobrý prostor pro dítě
  • Téměř žádné škodlivé látky
  • Kvalitní potah, který lze snadno sundat a vyprat v pračce
  • Dobré zpracování

DUALFIX 2 R není první otočnou autosedačkou od Britax Römer, která zabodovala v nezávislém testování ADAC. Hodnocení “Dobrý” získaly i další otočné sedačky této značky. Nejlepší známku 1.7 získal model SWINGFIX M I-SIZE, DUALFIX M I-SIZE A DUALFIX I-SIZE  pak získaly shodně hodnocení 2.1. Rozdíly mezi jednotlivými modely najdete v tabulce.

Srovnání autosedaček řady Dualfix

Co je ADAC a jakou má váhu?

ADAC (Allgemeiner deutscher Automobilclub) je zkratka pro Všeobecný německý autoklub. Je to největší motoristická organizace v Evropě a po americké AAA druhá největší na světě. Pravidelně provádí důkladné, nezávislé testování produktů pro motoristy, mezi něž patří také dětské autosedačky. Testují jejich bezpečnost z několika úhlů pohledu. Kromě bezpečnosti při nárazu, také například nezávadnost materiálů. 

Dobré hodnocení v testu ADAC je předpokladem, že autosedačka získá ocenění i od významných evropských spotřebitelských organizací, jejichž doporučení je známkou vysoké kvality produktu.

Zajímá vás, podle čeho vybírat autosedačky pro vaše děti? Přečtěte si to v dalším článku.

#NAVŠTIVTE NÁS NA INSTAGRAMU